Семинар „Възстановяване на обеззъбени челюсти по метода „всичко върху 4/6 импланта“

Зарежда Събития

На 28 април в София се проведе специализиран семинар с проф. Луиджи Кануло и неговия партньор – зъботехник Андреа Педета.

Професор Кануло представи пред близо 100 участници от цялата страна концепцията за тотална рехабилитация с поставяне на протезна конструкция върху 4/6 импланта:
– научна обосновка на имедиантното натоварване;
– био-логичен подход към остеотомията на мястото на импланта;
– значение на кератинизираната тъкан около импланта;
– технически предоперативни стъпки (хирургично ръководство, избор на материал, подготовка на временна конструкция);
– клинични съвети за аналогови/цифрови отпечатъци;
– окончателно възстановяване (материали и техники);
– управление на рисковете на всеки етап от лечението;
– използване на импланти с биоактивна (хидрофилна) повърхност за съкращаване на времето за натоварване.

Целта на семинара бе да предаде знания и идеи за постигане на стабилни и предсказуеми резултати при този тип лечение. Всички, които желаят персонално практическо обучение по същата тема вкл. участие в реална операция, могат да се възползват от възможностите, които предоставят българските консултанти на Alpha Bio с голям опит в този тип лечение.

Всички участници, заплатили пълна такса за участие получиха MultiNeO NiNa Starter Kit със съдържание:
– 1 бр. имплант MultiNeO NH CS D3.75mm L11.5mm (330лв.);
– 1 бр. имплант MultiNeO NH CS D4.2mm L10mm (330лв.);
– 1 бр. инструмент Long Motor Mount 2.5 mm CS (110лв.);
– 1 бр. инструмент Ratchet Long 2.5 mm (110лв.).

ЗА ЛЕКТОРИТЕ

Проф. Луиджи Кануло е международен лектор по хирургичните и протетичните аспекти на имплантологията.
Той е автор на повече от 180 статии, публикувани във високорейтингови международни списания относно теми, свързани с имплантологията и остеоинтеграцията.

Последното му постижение е наградата „Уилям Р. Лейни“ за 2018 г., получена на 15 март 2019 г. по време на 34-ата годишна среща на Академията по остеоинтеграция (AO) във Вашингтон, окръг Колумбия, за статията „Асоциация между клиничните и микробиологичните профили на клъстерите и периимплантита“.

Основните му области на интерес са естетичната имплантология, костната реконструкция и ролята на platform shifting при лечение с импланти.

Притежава редица патенти, един от които е разработен за P-I Branemark Philosophy (бразилска компания, основана от P-I Branemark) и наскоро е придобит от Zimmer.

Д-р Кануло е асоцииран редактор на списание Dentistry Journal и е бил гост главен редактор на различни специални издания.
Той е член на управителния съвет на различни авторитетни списания като: International Journal of Implantology (издание на Quintessence Publishing), International Journal of Periodontics and Restorative Dentistry, International Journal of Prosthodontics, Journal of Dentistry.

Завършил е клинични проучвания с най-важните италиански и испански лидери на мнение в областта на имплантите зъболечението – съответно професор Ковани и професор Пенароча. Бил е гостуващ професор в университетите във Валенсия (Испания) и Пиза (Италия) и продължава да си сътрудничи с тези институции. Освен това той е ръководител на научни изследвания, провеждани в някои от най-важните университети по света, като в момента изследва взаимодействието на меките тъкани и абатмънти с професор Скулеан от Берн, Швейцария.

Д-р Кануло е доцент в Университета в Генуа (Италия), където преподава орална хирургия и имплантологията.

Активен член е на „Италианската академия по остеоинтеграция“ (IAO) и на „Европейската академия по остеоинтеграция“ (EAO). Той е рецензент на водещите международни научни списания в областта на имплантологията и е удостоен с редица награди, включително за най-добра научна статия от „Американската академия по остеоинтеграция“ (AO, 2013 и 2018 г.); най-добро клинично проучване от „Испанското дружество по хирургия и импланти“ (SECIB, 2017 г.); награда за клинични и фундаментални изследвания от „Италианското дружество по остеоинтеграция“ (SIO, 2016 г.); наградата „Мартиньони“ от „Италианската академия по протетична стоматология“ (AIOP, 2012 г.) и най-доброто клинично представяне от „Европейската асоциация по остеоинтеграция“ (EAO, 2008 г.).
Д-р Кануло е завършил с отличие стоматология и зъбопротезиране в университета „Ла Сапиенца“ в Рим (Италия) и получава докторска степен от университета в Бон (Германия). Той също така има следдипломни квалификации от Нюйоркския държавен университет и Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Днес той ръководи частна практика в Рим, която се фокусира върху оралната имплантология, хирургията и протетичната рехабилитация върху импланти.

Андреа Педета е зъботехник, който има диплома по зъботехника от CENTRO STUDI E. FERMI- A. FLEMING в Перуджа. От 1999 г. е собственик на зъботехническа лаборатория в Колеферо, където основна част от работата е изработката на неподвижни протези върху дентални импланти.

Г-н Педета има завършени редица следдипломни обучения:

1995 г. Теоретично-практическия курс по „Лечение на благородни метали“.
1996 г. Теоретичен и практически курс по „Керамична техника“.
1997 г. Теоретичен и практически курс „Напълно подвижни протези“ в Dental Gaia-ROME (лектор: GLAUCO Марино).
1995 г. Теоретично-практическия курс по „Лечение на благородни метали“.

2000 г. Практико-теоретичен курс „Принтиране на естетични материали“ (лектори: д-р Ецио Бруна и зъботехническият специалист Лука Алегрини).
2005-2006-2007-2008 г. „Магистър по коронарна анатомия“ (лектор: Ланфранко Сантоки).
2009 г. Дигитален курс за 3D импланти
2012 г. Дигитален курс за реално ръководство
2013 г. Дигитален курс по exocad
2018 г. „Магистър по орален дизайн“ (лектор: Роберто Иафрате).

Участва активно като преподавател в специализирани обучения:

  • От 2002 г. е лектор на курса „Планиране и изпълнение на неподвижни протези с незабавно натоварване върху импланти“;
  • 2022-2023 г. преподавател на курса на професор Кануло: “Имплантирани протези и компютърно направлявани планиране“

Андреа Педета е член-основател на услугата за направлявана хирургия „UPXG“, както и активен член на „Национална асоциация на собствениците на зъботехнически лаборатории (ANTLO)“ и „Италианско дружество по дентална керамика (SICED)“

Активно изследва и внедрява нови материали, процедури и оборудване, които могат да подобрят функционалното качество и естетиката в зъботехническата работа.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top