Медина Био ООД е българска компания основана през 2006 г. със специализация във внос и дистрибуция на дентални импланти и биоматериали.

Мисията ни е чрез партньорство с денталните лекари да помогнем на пациентите, които са загубили естествените си зъби, да възстановят своите дъвкателна функция и самочувствие.

Визията ни за изпълнение на фирмената мисия е да помагаме на денталните лекари в професионален и личен план да постигнат плановете си, като развиват успешно своята дентална практика като цяло и имплантологичната си дейност в частност.

Работата ни стъпва на ясно определени фирмени ценности: нормални човешки взаимоотношения с клиенти и доставчици, основани на взаимно уважение и зачитане на правото за лично мнение; коректна търговска работа, организирана на принципа: „Повече за повече“; открита комуникация и вплитане на забавление и добро настроение в ежедневната дейност.

Медина Био ООД е ексклузивен официален представител за България на израелската компания Alpha Bio Tec, която е водещ световен производител на съвременни дентални решения в областта на имплантологията и протетиката. Компанията е официален вносител за България и на костозаместители и перикардни колагенови мембрани на иновативната италианска компания UBGEN, както и на синтетични костозаместители на бразилската компания EincoBio.New_cars_web2

Според проведено от Ноема през 2022 г. независимо проучване на пазара на дентални импланти в страната, в България Alpha Bio е категоричен лидер по разпознаваемост на бранда, пазарен дял и степен на удовлетвореност на клиентите.

Медина Био работи с клиенти в цяла България и има собствени търговски представителства в градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас и Габрово.

Всички клиенти на Медина Био могат да разчитат на:

  • компетентни съвети от водещи дентални имплантолози;

  • конкурентни търговски условия;

  • богата наличност от материали и инструменти;

  • персонализирано отношение, което отчита особеностите на всяка стоматологична практика;

  • признание за постигнатите търговски и медицински резултати с използване на продуктите на Alpha Bio Tec.