Уважаеми пациенти,

На всяка възраст е възможна загубата на един или няколко зъби поради заболяване или злополука. Поставянето на стоматологични импланти е най-съвременното решение за компенсиране на загубата и възстановяване на нарушената функция и външния вид.

dental-implant-treatmentИмплантите са малки винтове от метал, които се възприемат от организма и врастват в костните тъкани на челюстите. Имплантите се състоят от две части – основа, която се навива в костта и осигурява стабилност, и абатмънт, който се завива върху основата и служи за закрепване на коронка, мостова конструкция или цяла изкуствена челюст.

Тъй като традиционните методи на лечение чрез заместване на зъби с мостове, частични или цялостни протези, имат недостатъци, свързани с външния вид и функцията, за много стоматолози денталните имплантати са предпочитаният метод за заместване на зъби.

Това кратко видео представя различните възможности за имплантологично лечение.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика за поверителност.
I Accept

Едно от основните предимства на денталните имплантати е, че те осигуряват стабилна основа за заместващи зъби и помагат за опазването на съседните зъби и структурата на костта. При традиционните методи на лечение се налага здравите съседни зъби да бъдат изпилени, за да може на тях да се закрепи коронка или мост. При използване на мостови конструкции съседните здрави зъби поемат дъвкателното натоварване на липсващите, което води до по-бързото им амортизиране и разрушаване. Освен това, при мостовете и коронките коренът не се заменя, което може да доведе до бъдещи усложнения и нужда от премахване на цялата конструкция, за да се извърши необходимото лечение.

При използването на имплантати, денталният имплантат заменя корена на изгубения зъб и осигурява стабилна основа за заместващия зъб, с което отпада необходимостта от изпиляване на здрави съседни зъби.

Допълнителна информация за лечението с дентални импланти можете да получите от:

специализиран уебсайт за дентална имплантология за пациенти: www.implanti.info

информационната брошура за пациенти – кликнете върху линка www.medina-bio.com/wp-content/uploads/2022/06/Pacientska_broshura_FINAL.pdf или изображението на брошурата, за да изтеглите PDF файл.

Ако имате въпроси или търсите информация за стоматолог, който работи с продуктите на Alpha Bio Tec, пишете ни e-mail: medinabio2007@gmail.com и ще ви изпратим координатите на всички наши партньори във вашето населено място или най-близките градове.