Имплантологичен дигиталнен протокол за работа с хирургични водачи – въведение

Зарежда Събития

ЗА СЕМИНАРА

Хирургичните водачи вече са неизменна част от денталната имплантология – това ясно се забелязва от лекциите на най-търсените международни експерти и публикациите в специализирани издания. При правилно използване за поставяне на имплант на предварително избрана позиция, водачите осигуряват прецизност, която е непостижима при работа „на ръка“!

Използването на хирургичните водачи има своите особености и лимити, непознаването на които може да компрометира резултата от този метод на работа. Това е причината да организираме лекционно-демонстрационно обучение с д-р Иво Априлов, като в него ще обърнем внимание на:

 • Интраорално сканиране. Как да използваме интраоралния скенер, така че да получим максимално точно изображение (изходен компютърен файл) за целите на имплантологията? Какво е протокол на сканиране, има ли разлики при различните скенери, защо е важно да се спазва този протокол заедно с препоръките на производителя?
 • Каква информация за клиничния случай е нужно да съберем, за да поръчаме и получим хирургичен водач, който точно отговаря на нуждите ни?
 • Колаборация между имплантолог и лаборатория-производител на водач. Основни стъпки в създаването на водач в лабораторията и използване на предоставената от имплантологога информация в тези стъпки;
 • Демонстрация на използване на изкуствен интелект по време на дизайна на хирургичен водач в лабораторията;
 • Препоръки за ефективна навигирана хирургия с Alpha-Bio. Представяне на сета за навигирана хирургия и възможностите на системата;
 • Практични съвети за работа с хирургичните водачи в устата. Протокол за работа при тотално обеззъбени пациенти. Използване на многочастови водачи;
 • Най-често срещани грешки при работа с водачи;
 • Поглед към протетичните решения, при които използването на водачи е особено полезно.

След обучението ще знаете:

 1. Как да използвате по-ефективно вашия интраорален скенер. А ако нямате такъв, ще имате информация в помощ за избор на подходящ скенер за Вашата практика.
 2. Ще можете да прецените в кои клинични случаи е особено полезно да работите с хирургичен водач.
 3. Ще знаете как да използвате водача така, че да избегнете най-честите грешки.
 4. Ще познавате възможностите на системата за навигирана хирургия на Alpha-Bio.

 

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 780 лв.

БОНУС 240 лв.! Участниците в обучението ще получат ваучер за 50% отстъпка за изработване на хирургичен водач (до 3 зъба) от д-р Априлов и еднократно безплатно ползване на сет за направлявана хирургия на Alpha-Bio от Медина Био.

 

ИНФОРМАЦИЯ И ЗАЯВКИ 

За да се регистрирате за участие, позвънете на Стефан Димитров на тел. 0899 145 805 или пишете на email: medinabio2007@gmail.com

 

ЗА ВОДЕЩИЯ

Д-р Иво Априлов е лекар по дентална медицина, който започва да практикува през 2015г. След дипломирането си посещава редица курсове и семинари в сферата на: имплантологията, протетичната и естетичната дентална медицина. Специален фокус на д-р Априлов е използването на иновативните технологии, компютърна техника и софтуер в полза на денталната имплантология, психология.

Започва експерименти с 3D принтиране първоначално за собствена употреба, като по-късно използва натрупания опит за професионално дизайниране и изработка на хирургични водачи. Работи с различни софтуерни платформи – Bluesky Віо софтуер и 3shape Implant Studio. През 2018г. закупува CAD/CAM оборудване и открива собствена лаборатория за дигитална работа.

Д-р Априлов инвестира специално в проучване работата на интраоралните скенери и начините за тяхното максимално ефективно използване. За целта си партнира с други пионери на дигиталната стоматология в България и активно участва създаването на общност от експерти, които развиват тази нова концепция.

В своята практика активно работи имплантология, като често участва в смесени екипи с колеги и помага на такива с по-малък опит. Постепенно дизайна, изработката и използването на хирургични водачи става основна дейност за д-р Априлов. От 2021 г. той споделя опита си като организира собствени обучения и участва като лектор в събития на други компании.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top