Отбелязване на 35 годишнина от създаване на компанията Alpha-Bio Tec

Зарежда Събития

На 11.11.2023 г. в балните зали на София хотел Балкан в столицата се състоя специално събитие по повод 35 г. от създаването на Alpha-Bio Tec – глобален доставчик на съвременни решения за дентална имплантология.

Българският дистрибутор Медина Био организира впечатляващо отбелязване на годишнината с конференция и празнично парти, в които участваха повече от 170 души – клиенти и партньори от цялата страна.

Специални гости на събитието бяха г-н Жига Славец – регионален мениджър в Alpha-Bio Tec и г-н Майкъл Джованети – търговски директор на UBGEN.

Лектори в конферентната програма бяха д-р Ернест Лукас Тауле от Испания – клиничен консултант и обучител на Alpha-Bio Tec и проф. Силвио Мелони от Италия – клиничен консултант и обучител на UBGEN.

Д-р Тауле представи темите: „Нови тенденции и протоколи в имплантологията“ и „Импланти в естетичната област: процес на избор на решение“. Проф. Мелони говори за: „Компютърно направлявана костна регенерация – протетично и естетично планиране, използване на резорбируеми и нерезорбируеми биоматериали“.

След конферентната програма за гостите имаше организирана галавечеря и парти програма с участието на рок звездата Тома с група музиканти и илюзиониста Арсен. Класически и съвременни рок хитове и изумителни магии вдигнаха градуса на настроението и заредиха гостите с прекрасни емоции.

За Alpha-Bio Tec 

Израелската компания Alpha-Bio Tec е основана през 1988 г. Първата производствена база на компанията е изградена в Петах Тиква край Тел Авив, а през 2020 г. е завършен настоящия производствен комплекс в Модин отново близо до столицата на Израел. Новата фабрика има удвоен капацитет и е оборудвана с най-съвременна техника за производство и качествен контрол. Работата е организирана според принципите на идеологията „Кайзен“ – стремеж към непрекъснато подобрение.

Alpha-Bio Tec е един от пионерите в денталната имплантология. Компанията за първи път в света предлага имплант с конична форма на тялото и дълбоки витки на резбата. Днес този дизайн е стандарт за всички съвременни имплантологични системи и стои в основата на концепцията за имедиантно имплантиране и имедиантно натоварване, защото осигурява необходимата първична стабилност.

Слоган на компанията е Simplantology (от англ. Simple и Implantology), което изразява стремежа за разработване на лесни за използване и изгодни висококачествени продукти за дентална имплантология.

Днес Alpha-Bio Tec предлага на клиентите си в цял свят:

  • интелигентен съвременен дизайн на продукти и инструменти с акцент върху лесното използване и постигане на устойчиви отлични клинични резултати;
  • безкомпромисно качество (имплантите са с доживотна гаранция);
  • пълна гама импланти – агресивни (конични)/пасивни (цилиндрични); вътрешен хексагон/конична връзка с абатмънт; диаметър от 3.2 до 6 мм и дължини от 6 до 16 мм (варират в зависимост от фамилията импланти);
  • импланти с нанохидрофилна повърхност NiNa, която създава оптимални условия за протичане на оздравителния процес и натоварване с окончателна конструкция след 60 дни;
  • пълна гама протетични решения – циментирани/винтово фиксирани конструкции; единични/многочастови възстановявания; решения за лети и CAD/CAM конструкции;
  • пълна гама продукти и услуги за реализиране на изцяло цифров протокол на работа с използване на хирургични водачи;
    – обучения за начинаещи и напреднали в България и в чужбина.

Ето какъв път извървя Alpha-Bio Tec за своите три и половина десетилетия история:

ЗА ЛЕКЦИИТЕ

Лекциите ще бъдат на английски език, като ще има осигурен професионален симултанен превод.

Лекция 1: „Нови тенденции и протоколи в имплантологията“, д-р Ернест Лукас Тауле, Испания

Свидетели сме на настъпването на нова ера в дигиталната имплантология. Нови тенденции и протоколи се осъществяват с минимално инвазивни хирургични процедури и по-усъвършенствани подходи. Използването на нови материали и нови стратегии, използващи цифров работен процес, промениха хирургичните подходите в ежедневната ни практика.
Лекцията ще предостави цялостен преглед на най-новите дигитално подпомогнати работни процеси, използвани за извършване на всички клинични процедури, свързани с имплантологията, като например повдигане на синуса чрез използване на хирургичен водач, използване на титаниева мрежа при направлявана костна регенерация и други.

Лекция 2: „Импланти в естетичната област: процес на избор на решение“, д-р Ернест Лукас Тауле, Испания

По време на тази лекция д-р Тауле ще очертае основните фактори и етапи, необходими за успешно заместване на зъб с един имплант в естетичната зона. Участниците ще научат за биологичния процес на постекстракционните гнезда, промените в твърдите/меките тъкани, протоколите за имедиантно и отложено поставяне, дигитално планиране, направлявана хирургия, както и ще бъдат разгледани много други ключови теми, предоставяйки ясен подход, когато се сблъсквате с този тип случаи:
– вземане на решения за лечение в естетичната област;
– протоколи за имедиантно и отложени поставяне на имплант;
– имедиантно натоварване;
– направлявана регенерация на твърди и меки тъкани;
– дигитално планиране и направлявана хирургия: предимства, индикации и точност;
– бъдещи перспективи.

Лекция 3: „Вертикална и хоризонтална протетична и естетична компютърно водена костна регенерация. Използване на резорбируеми и нерезорбируеми материали: научни и клинични резултати“, проф. Силвио Мелони, Италия

Нарастващият интерес към биомиметичните дентални протетични възстановявания доведе до нуждата от повече на брой процедури за регенерация на кости и меки тъкани.

Съвременният поглед към реконструкцията на алвеоларния гребен не може да не отчита нуждата от прецизно протетично и естетично планиране. Компютърно направляваната костна регенерация е научно обоснован метод, който подхожда към аугментацията на твърди и меки тъкани в съответствие с предварителното 3D естетично и протетично планиране.

По време на тази лекция ще бъдат представени научни и клинични данни за вертикална и хоризонтална костна аугментация на алвеоларния гребен, като се използват резорбируеми и нерезорбируеми мембрани. Освен това лекторът ще представи широк спектър от клинични случаи, показващи рационалния избор и бъдещата перспектива по отношение на резорбируемите персонализирани материали.

ЗА ЛЕКТОРИТЕ

Д-Р ЕРНЕСТ ЛУКАС ТАУЛЕ, ИСПАНИЯ

Д-р Тауле е съветник по клинични въпроси на Alpha-Bio Tec.

Той е специалист по орална имплантология и доцент в Международния университет на Каталуния, катедра „Орална и лицево-челюстна хирургия“. Автор и съавтор е на многобройни статии и изследвания в областта на денталната медицина, както и ключов лектор на национални и международни конференции и курсове в областта на имплантологията и автотрансплантацията.

Д-р Лукас-Тауле практикува орална хирургия и имплантология в Испания и Обединеното кралство. Той притежава диплома по дентална медицина и международна магистърска степен по орална хирургия, както и докторска степен по по стоматология с най-високо отличие (Cum Laude) от Universitat Internacional в Каталуния, Испания (UIC).

ПРОФ. СИЛВИО МЕЛОНИ, ИТАЛИЯ

През 2003 г. завършва стоматология с отличие в университета в Сасари, през 2008 г. получава докторска степен по превантивна одонтостоматология, а през 2009 г. – магистърска степен по орална хирургия в същия университет. През 2012 г. завършва едногодишната магистърска програма за клиницисти по имплантология на gIDE / UCLA в университета UCLA в Лос Анджелис, където е удостоен с наградата: 1-во място с най-високи отличия по имплантология. От 2010 г. до 2017 г. е бил асистент и доцент по пародонтология и имплантология. От 2018 г. до 2021 г. е университетски RTDB изследовател, преподавател в курсовете за придобиване на образователна степен по стоматология в университета в Сасари. През декември 2021 г. става доцент във Факултета по дентална медицина към Университета в Сасари.

През 2013 г. той получава като първи италианец заедно с проф. Марко Таларико, сертификата на EAO за фундаментални умения и знания в областта на имплантологията, присъден от борда на „Европейската асоциация по остеоинтеграция“. През 2019 г. печели наградата за научни изследвания „Ескулап“, присъдена от университета във Флоренция на VII колоквиум „Ескулап“. Той е международен лектор по въпроси, свързани с имплантологията и костната регенерация, и е автор на няколко изследователски проекта и научни публикации с висок импакт фактор.

Бивш активен член на Италианското дружество по имплантология, (SIO), активен член на Италианската академия по остеоинтеграция (IAO), бивш активен член на Европейската асоциация по остеоинтеграция (сертифицирана EAO), активен член на Академията за компютърно подпомагане (CAI Academy).

Създател е и на иновативния метод за компютърно направлявана костна регенерация. През годините е обучил множество лекари по дентална медицина в своите курсове по имплантология и регенеративна стоматология, основани на клинични и научни доказателства.

Осъществява активна дейност, насочена изключително към научни изследвания и клинично преподаване в областта на регенеративната имплантология, имплантопротезирането, оралната хирургия и пародонтологията.

Проф. Мелони е консултант и лектор на италианската компания за биоматериали UBGEN.

ЗА АРТИСТИТЕ, КОИТО ЩЕ НИ ЗАБАВЛЯВАТ ВЕЧЕРТА

ТОМА ЗДРАВКОВ

Тома Здравков или просто ТОМА е един от най-популярните български изпълнители. Познат на родната публика като един от най-емблематичните рок певци и участник в множество риалити формати, Тома най-вече е известен с победата си във втория сезон на предаването за музикални таланти “Мюзик Айдъл” и финалист в супер шоуто за имитации “Като две капки вода”.

Тома Здравков направи невиждан фурор преди години, печелейки шоуто Music Idol 2. След участието си в него той успя да се наложи като един от най-талантливите нови български изпълнители. Името му се свързва с рок музиката, но той успешно експериментира и с другите стилове, което доказа и с участието си тазгодишното издание на “Като две капки вода”. Там той се превъплъти перфектно в образите на легенди, като Дейвид Ковърдейл, Тина Търнър, Данчо Караджов, Шакира, Шаная Туейн, Серж Танкиян, Шиннийд О’Конър и се превърна отново в любимец на публиката.

Пилотният му сингъл “Герой”, носи името на дебютния му албум и излиза през 2008 г., малко след победата му в “Мюзик Айдъл”. Сред най-успешните му песни са „Няма място в теб”, “I’m Lost”, “Rockstar”, “Rainbow”, “Покорявай”, „Парашут”, а композицията “Сам на света”, която е с участието на рапъра Били Хлапето и е номинирана от “БГ радио” през 2011 за най-добра песен, най-добър текст и най-добър бг клип. Самият Тома е номиниран за изпълнител на годината през 2012 година, редом до Любо, Графа, Миро и Орлин Павлов. Същата година е номиниран и за театралната награда „Икар” в категория „Съвременна българска музика”.

През 2023 г. година Тома издаде нов сингъл и видеоклип, по който работи с легендата на българската музика Румен Бояджиев (ФСБ), който създава нов аранжимент на песента „Синя вечер”, позната на по-старите поколения слушатели от изпълнението на незабравимия Кирил Семов и Бигбенда на БНР. Превърнала се в евъргрийн, тази песен е емблема на българския поп-джаз от края на 50-те години на ХХ век. Музиката на Емил Георгиев и текстът на Найден Вълчев звучат днес в стила на рок класиката, присъщ на Тома и неговия репертоар. В момента Тома работи над втория си самостоятелен албум.
Тома е делил една сцена с Whitesnake, Def Leppard, и ZZ Top, като самите световни групи са избрали именно него да подгрява концертите им в София.

ВЕСЕЛИН ДОЛМОВ с артистичен псевдоним АРСЕН

Веселин Долмов-Арсен е роден през 1988 г. във Варна. Първите му срещи с магичното изкуство са, когато е 6-годишен и вижда по телевизията спектакъл на Астор, Ирко и Орфи. Астор разкрива няколко фокуса и Веселин успява да ги направи сам. След това е фен на предаването „Спукано гърне“, където се учи от водещия Ненчо Илчев. Междувременно тренира футбол, но контузия го спира да продължи със спорта. През 2007 година Арсен завършва гимназия и започва работа на кораб като аниматор. Следва обучение във фокуси и курсове по актьорско майсторство. Запознава се с Астор, който го кани да работи в ресторанта му. После участва в „България търси талант“ и стига до четвъртфиналите. Участва и в тв шоуто „Разсмей Слави“, където пак е на финал. Арсен впечатлява с много призове в сферата на магиката и обикаля почти целия свят и става наследник на Астор, който го обучава 15 години.

В представленията си Арсен съчетава по неподражаем начин три различни жанра от магичното изкуство – обща магия, комедия и манипулации, като активно въвлича публиката да участва в различните артистични изпълнения. Специален акцент в програмите на илюзиониста са триковете с животни – гълъби, заек или ракун, които се появяват от никъде и изчезват някъде мигновено.

Извън сцената илюзионистът впечатлява публиката с т.нар. магия отблизо (англ. close-up magic), като показва изумителни манипулации с карти.

Последното увлечение на мага е ментализъм – отгатване на мислите на произволни гости от публиката.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top