Отбелязване на 35 годишнина от създаване на компанията Alpha-Bio Tec

Зарежда Събития

Изключително сме щастливи да ви поканим на 11.11.2023 г. да отбележим заедно годишнината от създаването на компанията Alpha-Bio Tec в балните зали на София Хотел Балкан, гр. София, площад „Света Неделя“ № 5!

Вече 35 години израелската компания разработва и произвежда ефективни и изгодни решения, които опростяват процедурите по дентална имплантология и осигуряват доказан клиничен успех!

Ето какъв път извървя Alpha-Bio Tec през тези три и половина десетилетия:

Alpha-Bio Tec има съществен принос за развитието на съвременната имплантология с разработването и пускането на пазара на първия в света имплант с конично тяло – SPI (днес: Spiral). Този продукт, разработен с идеята за постигане на голяма първична стабилност, стои в основата на развитието на концепцията за имедиантно натоварване.

 

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

14:00 – 14:30 Откриване

14:30 – 15:40 Лекция 1 „Предоперативна оценка и потенциални проблеми при аугментация на синуси. Хирургични процедури: стъпка по стъпка“ , д-р Атамни, Израел

15:40 – 16:10 Кафе пауза

16:10 – 17:20 Лекция 2 „Управление и превенция на усложненията при синус лифт“ , д-р Атамни, Израел

17:20 – 17:50 Кафе пауза

17:50 – 19:00 Лекция 3 „Компютърно направлявана костна регенерация – протетично и естетично планиране, използване на различни материали“, проф. Мелони, Италия

19:15 – 21:00 Галавечеря

20:00 – 23:00 Парти програма с вокалиста Тома и музиканти, шоу на илюзиониста Арсен

 

ИНФОРМАЦИЯ И РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Участието е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация до 31.10.2023!

За участие в галавечерята и партито след нея можете да вземете един придружител.

За да се регистрирате за участие, позвънете вашия търговски представител или попълнете онлайн формуляра на адрес: www.medina-bio.com/35-godini-ot-sazdavaneto-na-alpha-bio-tec/

 

ЗА ЛЕКЦИИТЕ

Лекциите ще бъдат на английски език, като ще има осигурен професионален симултанен превод.

Лекция 1: „Предоперативна оценка и потенциални проблеми при аугментация на синуси. Хирургични процедури: стъпка по стъпка“, д-р Атамни, Израел

Ще бъдат представени особеностите и характеристиките на постериорните участъци на максилата, включително концепции за лечение и различни алтернативи.

Тъй като аугментацията на пода на синуса се счита за чувствителна и деликатна операция, специално внимание ще бъде отделено на предоперативния етап, като се вземат предвид анатомичните и патологичните находки, както и текущите спорове в научната общност по отношение на въпросите, свързани с аугментацията на синусите.

Хирургичните техники ще бъдат демонстрирани стъпка по стъпка.

Целта на лекцията е да подреди логично цялата съвкупност от информация, която лекарят трябва да разбере и да овладее, за да постигне съвършенство в осъществяване на графтинг процедури в синусите.

Принципно нова хирургична техника за аугментация на синуси, комбинирана със остеотомия тип „сандвич“, ще бъде демонстрирана в детайли.

Лекция 2: „Управление и превенция на усложненията при синус лифт“, д-р Атамни, Израел

Лекцията ще представи един съвременен поглед върху латералния и кресталния синус лифт. Ще бъде направен подробен преглед на интраоперативни и постоперативни усложнения, свързани със аугментация на латералната стена – ще бъдат разгледани: перфорация на мембраната, кървене и инфекции.
Ще бъде обсъден превантивен и терапевтичен протокол за лечение на предоперативните патологии на синусите и интраоперативните и следоперативните инфекции.

Накрая ще бъдат направени препоръки, които да сведат до минимум усложненията и да подпомогнат избягването на „подводните камъни“.

Лекция 3: „Вертикална и хоризонтална протетична и естетична компютърно водена костна регенерация. Използване на резорбируеми и нерезорбируеми материали: научни и клинични резултати“, проф. Силвио Мелони, Италия

Нарастващият интерес към биомиметичните дентални протетични възстановявания доведе до нуждата от повече на брой процедури за регенерация на кости и меки тъкани.

Съвременният поглед към реконструкцията на алвеоларния гребен не може да не отчита нуждата от прецизно протетично и естетично планиране. Компютърно направляваната костна регенерация е научно обоснован метод, който подхожда към аугментацията на твърди и меки тъкани в съответствие с предварителното 3D естетично и протетично планиране.

По време на тази лекция ще бъдат представени научни и клинични данни за вертикална и хоризонтална костна аугментация на алвеоларния гребен, като се използват резорбируеми и нерезорбируеми мембрани. Освен това лекторът ще представи широк спектър от клинични случаи, показващи рационалния избор и бъдещата перспектива по отношение на резорбируемите персонализирани материали.

 

ЗА ЛЕКТОРИТЕ

Д-Р ФАХИМ АТАМНИ, ИЗРАЕЛ

Специализира орална хирургия в университета Гьоте във Франкфурт, Германия, 1989 г. Защитава хабилитирана дисертация в областта на медицинските науки „Поставяне на зъбни импланти в задната беззъба челюст“, 2017 г. Международен лектор по имплантология и остеология. Провежда и участва в научни изследвания главно на постериорните участъци на челюстите. Автор и съавтор на повече от 40 научни публикации за аугментация на пода на синуса и алтернативни методи за имплантологично лечение без костозаместване. Автор на книга, която предстои да бъде публикувана, „Lateral Wall Sinus Floor Augmentation – State Of The Art“. Има много богат клиничен опит в областта на имплантологията от 1985 г. насам

Образование и допълнителни квалификации:
1984 Завършва стоматология в университета Гьоте във Франкфурт, Германия
1982 г. Преподава анатомия, хистология и ембриология в университета „Гьоте“ във Франкфурт, Германия
1984-1987 Dr.med.dent. (Magna cum Laude) в университета Гьоте във Франкфурт, Германия
1985-1989 Специализация по орална хирургия в Катедрата по орална и лицево-челюстна хирургия (проф.д-р Френкел, проф.д-р Битер) в университета Гьоте във Франкфурт, Германия, и сертификат от Държавната агенция по здравеопазване и социална политика на Медицински съвет на Хесен, Франкфурт, Германия
1988-1990 г. Клиничен инструктор и преподавател на студенти и докторанти в катедрата по Орална и лицево-челюстна хирургия в университета „Гьоте“ във Франкфурт, Германия
2000 г. Лиценз за производство на системи за импланти (Medi-Oss) от Министерството на здравеопазването, Израел
2005-2017 г. Постдокторантско обучение по орална имплантология в Университета USMF, Молдова. Doctor Habilitatus (Privatdozent) от университета USMF в Молдова
2018-2020 г. Магистър по орална имплантология (MOI) в университета Гьоте във Франкфурт, Германия

Научни интереси:
– Аугментация на пода на максиларните синуси и основаната на доказателства оценка на различни методи за лечение на атрофични постериорни участъци на горна челюст вкл. GBR
– Изследвания за подобряване и оценка на минимално инвазивни хирургични техники за възстановяване на атрофични постериорни участъци на горна челюст

ПРОФ. СИЛВИО МЕЛОНИ, ИТАЛИЯ

През 2003 г. завършва стоматология с отличие в университета в Сасари, през 2008 г. получава докторска степен по превантивна одонтостоматология, а през 2009 г. – магистърска степен по орална хирургия в същия университет. През 2012 г. завършва едногодишната магистърска програма за клиницисти по имплантология на gIDE / UCLA в университета UCLA в Лос Анджелис, където е удостоен с наградата: 1-во място с най-високи отличия по имплантология. От 2010 г. до 2017 г. е бил асистент и доцент по пародонтология и имплантология. От 2018 г. до 2021 г. е университетски RTDB изследовател, преподавател в курсовете за придобиване на образователна степен по стоматология в университета в Сасари. През декември 2021 г. става доцент във Факултета по дентална медицина към Университета в Сасари.

През 2013 г. той получава като първи италианец заедно с проф. Марко Таларико, сертификата на EAO за фундаментални умения и знания в областта на имплантологията, присъден от борда на „Европейската асоциация по остеоинтеграция“. През 2019 г. печели наградата за научни изследвания „Ескулап“, присъдена от университета във Флоренция на VII колоквиум „Ескулап“. Той е международен лектор по въпроси, свързани с имплантологията и костната регенерация, и е автор на няколко изследователски проекта и научни публикации с висок импакт фактор.

Бивш активен член на Италианското дружество по имплантология, (SIO), активен член на Италианската академия по остеоинтеграция (IAO), бивш активен член на Европейската асоциация по остеоинтеграция (сертифицирана EAO), активен член на Академията за компютърно подпомагане (CAI Academy).

Създател е и на иновативния метод за компютърно направлявана костна регенерация. През годините е обучил множество лекари по дентална медицина в своите курсове по имплантология и регенеративна стоматология, основани на клинични и научни доказателства.

Осъществява активна дейност, насочена изключително към научни изследвания и клинично преподаване в областта на регенеративната имплантология, имплантопротезирането, оралната хирургия и пародонтологията.

Проф. Мелони е консултант и лектор на италианската компания за биоматериали UBGEN.

 

ЗА АРТИСТИТЕ, КОИТО ЩЕ НИ ЗАБАВЛЯВАТ ВЕЧЕРТА

ТОМА ЗДРАВКОВ

Тома Здравков или просто ТОМА е един от най-популярните български изпълнители. Познат на родната публика като един от най-емблематичните рок певци и участник в множество риалити формати, Тома най-вече е известен с победата си във втория сезон на предаването за музикални таланти “Мюзик Айдъл” и финалист в супер шоуто за имитации “Като две капки вода”.

Тома Здравков направи невиждан фурор преди години, печелейки шоуто Music Idol 2. След участието си в него той успя да се наложи като един от най-талантливите нови български изпълнители. Името му се свързва с рок музиката, но той успешно експериментира и с другите стилове, което доказа и с участието си тазгодишното издание на “Като две капки вода”. Там той се превъплъти перфектно в образите на легенди, като Дейвид Ковърдейл, Тина Търнър, Данчо Караджов, Шакира, Шаная Туейн, Серж Танкиян, Шиннийд О’Конър и се превърна отново в любимец на публиката.

Пилотният му сингъл “Герой”, носи името на дебютния му албум и излиза през 2008 г., малко след победата му в “Мюзик Айдъл”. Сред най-успешните му песни са „Няма място в теб”, “I’m Lost”, “Rockstar”, “Rainbow”, “Покорявай”, „Парашут”, а композицията “Сам на света”, която е с участието на рапъра Били Хлапето и е номинирана от “БГ радио” през 2011 за най-добра песен, най-добър текст и най-добър бг клип. Самият Тома е номиниран за изпълнител на годината през 2012 година, редом до Любо, Графа, Миро и Орлин Павлов. Същата година е номиниран и за театралната награда „Икар” в категория „Съвременна българска музика”.

През 2023 г. година Тома издаде нов сингъл и видеоклип, по който работи с легендата на българската музика Румен Бояджиев (ФСБ), който създава нов аранжимент на песента „Синя вечер”, позната на по-старите поколения слушатели от изпълнението на незабравимия Кирил Семов и Бигбенда на БНР. Превърнала се в евъргрийн, тази песен е емблема на българския поп-джаз от края на 50-те години на ХХ век. Музиката на Емил Георгиев и текстът на Найден Вълчев звучат днес в стила на рок класиката, присъщ на Тома и неговия репертоар. В момента Тома работи над втория си самостоятелен албум.
Тома е делил една сцена с Whitesnake, Def Leppard, и ZZ Top, като самите световни групи са избрали именно него да подгрява концертите им в София.

ВЕСЕЛИН ДОЛМОВ с артистичен псевдоним АРСЕН

Веселин Долмов-Арсен е роден през 1988 г. във Варна. Първите му срещи с магичното изкуство са, когато е 6-годишен и вижда по телевизията спектакъл на Астор, Ирко и Орфи. Астор разкрива няколко фокуса и Веселин успява да ги направи сам. След това е фен на предаването „Спукано гърне“, където се учи от водещия Ненчо Илчев. Междувременно тренира футбол, но контузия го спира да продължи със спорта. През 2007 година Арсен завършва гимназия и започва работа на кораб като аниматор. Следва обучение във фокуси и курсове по актьорско майсторство. Запознава се с Астор, който го кани да работи в ресторанта му. После участва в „България търси талант“ и стига до четвъртфиналите. Участва и в тв шоуто „Разсмей Слави“, където пак е на финал. Арсен впечатлява с много призове в сферата на магиката и обикаля почти целия свят и става наследник на Астор, който го обучава 15 години.

В представленията си Арсен съчетава по неподражаем начин три различни жанра от магичното изкуство – обща магия, комедия и манипулации, като активно въвлича публиката да участва в различните артистични изпълнения. Специален акцент в програмите на илюзиониста са триковете с животни – гълъби, заек или ракун, които се появяват от никъде и изчезват някъде мигновено.

Извън сцената илюзионистът впечатлява публиката с т.нар. магия отблизо (англ. close-up magic), като показва изумителни манипулации с карти.

Последното увлечение на мага е ментализъм – отгатване на мислите на произволни гости от публиката.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top