Възползвайте се от регенериращите свойства на хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло за по-добри резултати след орална хирургия!

Хиалуроновата киселина е един от основните компоненти на съединителната тъкан заедно с колагеновите и еластиновите влакна. Тя е полизахарид, който е естествено произвеждан от организма, за да предпазва тъканите и да ги поддържа хидратирани.
При хирургични интервенции ACTI-BONE® може да се прилага директно върху оперативното поле или да се използва в комбинация с костoзаместител UBGEN RE-BONE® за получаване на така наречената „лепкава кост“ (от англ. sticky bone) или с перикардни мембрани UBGEN SHELTER® FAST или SHELTER® SLOW за повишаване на хемотактичния им капацитет.

Ползи от ACTI-BONE при оралната хирургия

Противовъзпалителни свойства: Многобройни проучвания отчитат, че хиалуроновата киселина е ефективна за свеждане до минимум на възпалението в хирургичното поле, като по този начин се улеснява тъканната регенерация.
Остеогенни и имуномодулиращи свойства: В случай на локална травма, хиалуроновата киселина се произвежда естествено от организма, за да подпомогне регенерацията на меките тъкани. Добавяне на хиалуронова киселина усилва този ефект.
Ангиогенни свойства: Способността на хиалуроновата киселина да взаимодейства със специфични мембранни рецептори я превръща в стимулиращ фактор за миграцията и пролиферацията на ендотелните клетки.
Пролиферация на фибробластите: Хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло има хемотактични си и стимулиращи свойства спрямо фибробластите, участващи в синтеза на нов колаген.
Бактериостатичен ефект: Научни изследвания показват, че клиничното приложение на хиалуронова киселина в хирургичната терапия намалява бактериалното замърсяване на мястото на операцията и риска от следоперативни инфекции.

ПРИЛОЖЕНИЕ
ACTI-BONE® може да се използва в имплантологията, пародонталната и екстракционната хирургия, както и при лечението на периимплантити като мощен адитив, подобряващ регенерирането на костната тъкан и да предпазващ импланта и тъканите около него.

ОПАКОВКА И ЦЕНА
Една опаковката съдържа контейнер с 5 ml хиалуронова киселина + 5 бр. стерилни спринцовки за дозиране.
Цена: 252 лв. с вкл. ДДС