Медина Био ООД проведе на 18 и 19 май 2013г. в столичния х-л Метрополитън специализиран двудневен семинар, в който 30 дентални лекари от цялата страна преминаха обучение как да осъществяват на практика направлявана костна регенерация. Участниците се запознаха подробно както с биологията на костите, така и с различните био материали (костозаместители и мембрани) и клиничните показания, при които се препоръчва използване на един или друг продукт.

За семинара:
През последните 30 години имплантологията и свързаните с нея процедури претърпяха драматични промени. Ако през 80-те години на миналия век не се считаше за важно къде точно е поставен импланта, то в наши дни повече от 50% от поставените импланти са придружени в различна степен с процедури за направлявана костна регенерация. Това означава, че днес всеки лекар по дентална медицина, който поствя импланти, трябва да познава колкото се може повече методи за костна аугментация, за да може да постигне добри резултати в широк кръг от пациентски случаи.

Проведеният семинар имаше за цел да обучи денталните имплантолози как да осъществяват на практика направлявана костна регенерация, да им предостави информация за възможни лечения при различни клинични случаи за поставяне на импланти, а също така и да осигури възможност за практически упражнения при максимално близки до реалните условия.

За лектора

SAMSUNG

Д-р Шломи Биршан е завършил през 1998 г. медицинския университет в Тел Авив, Израел. От 1998 до 2000 г. д-р Биршан работи като клиничен инструктор в катедрата по възстановителна дентална медицина в същия университет, а понастоящем има частна практика с фокус имплантология и рехабилитация в мултидисциплинарна клиника в Тел Авив.

Д-р Биршан е дипломант на International Congress of Oral Implantologists (ICOI) и експерт на Deutsche Gesellschaft für Orale Implantologie (DGOI).

ПРОГРАМА
Ден 1 – 18 май 2013г. /събота/

•    Анатомия, радиография и резорбция на алвеоларния гребен след екстракция;

•    Биология на костите;

•    Костозаместители и мембрани – кога и какво да се използва според клиничния случай;

•    Незабавно поставяне на имплант – място на поставяне и защо е важно да се запази костния гребен на челюстта;

•    Синус лифт;

•    Техники за хирургически шев.

Ден 2 – 19 май 2013г. /неделя/
Практически занимания за направлявана костна регенерация върху модели.

Заниманията протекоха при голям интерес и участниците споделиха, че това е бил изключително полезен курс за тях.