Alpha-Bio Tec използва за производство на своите импланти и Ti надстройки т.нар. титан Grade 5 с означение Ti6Al4V-ELI, като ELI означава Extra Low Interstitial. Този вариант на титаниевата сплав има по-висока чистота (в сравнение с „нормалния“ Grade 5) – има по-малко включвания на желязо или на въглерод и кислород, които обикновено се появяват в интерстициална форма.

Ti6Al4V-ELI има висока якост и здравина, а освен това, подобно на другите титаниеви сплави, е устойчива на корозия и се използва главно в медицинските технологии, хирургическите импланти и протетични елементи в стоматологията. Тази сплав намира широко приложение в медицината заради съчетанието на отлични якостни и антикорозионни характеристики с биопоносимост при въвеждане в човешкия организъм.

За предимствата на използваната от Alpha-Bio Tec титаниева сплав можете да прегледате публикацията в “IMPLANT INSTITUTE”: “Titanium and its alloys in dental implantology” с автори: Drs Roland Masa & Gábor Braunitzer, Hungary, в която има и интересна информация за отличното представяне на Alpha-Bio импланти в няколко различни клинични проучвания.

Линк към онлайн публикацията: https://implante.institute/…/titanium-and-its-alloys-in…/612

Линк за изтегляне на PDF: Titanium-and-its-alloys

Любопитен факт: Заради своите високи якостни (специално якост на умора от механично въздействие) и антикорозионни свойства Ti6Al4V-ELI се използва широко в авиационната и космическата индустрии.