Alpha-Bio пусна в продажба Omnibase – изцяло нова фамилия протетични елементи за CS импланти. Това са титаниеви бази с вертикален прорез, коeто позволява завиване с ключ, който може да застане под ъгъл до 25 градуса спрямо оста на винта за фиксиране на надстройката към импланта.

Основното приложение на тези компоненти е, когато отворът за винтова фиксация на короната върху обичайна надстройка би излязал в неподходяща равнина (букална или инцизална) заради позицията на импланта – най-често при възстановявания на фронтални зъби.

Друго приложение е при корони в дистални участъци на пациенти, които имат малка амплитуда на движение на челюстите и няма място за използване на прав протетичен ключ за завиване на винта.

Трето възможно приложение е, когато имате нужда от Ti база с голяма адхезивна площ за залепяне на корона, да използвате 6 или 8 мм Omnibase вместо стандартна Ti база, която има 4 мм фиксирана височина.

Има няколко особености, свързани с тази съвсем нова фамилия продукти!

Изделията са разделени на две групи – стандартна височина 4.7 мм (Alpha-Bio смята, че ще одувлетворят нуждите в повечето клинични случаи) и височина 8 мм, която е разграфена и може да се реже, за да се намали до 6 или 4 мм, за всичи случаи в които е нужна друга височина. В CAD/CAM библиотеките ще бъде възможно избиране на елементи, които съответстват на 3-те височини на модифицируемите омнибази (8, 6 и 4 мм).

В зависимост от гингивалната височина на омнибазите има два различни винта, с които се фиксират към импланта – къс #5485 и дълъг #5486. При поръчка на допълнителен винт трябва да се внимава за каква база е предназначен!

За завиването на винтовете под ъгъл е разработен съвсем нов протетичен ключ със сферична глава (във варианти – ръчен, за тресчотка и за наконечник). При първа поръчка на Omnibase надстройки е нужно да поръчате и един или повече цпециализирани ключове според Вашите предпочитания за работа.

От този интернет линк може да се изтегли реъководство за използване на продуктите Omnibase: Omnibase_Instructional_Guide