MTD Gelcide вече в България

logo-mtdМедина Био ООД е ексклузивен дистрибутор за България на швейцарската компания MedTechDental – производител на иновативни гелове за орално приложение при лечение на пародонтити, мукозити и пери-имплантити.

Днес най-широко разпространените методи за неоперативно лечение на гингивити, мукозити и периимплантити се базират на механично отстраняване на засегнатите тъкани и предписване на системни антибиотици. Тези методи обаче имат редица ограничения, които обективно намаляват успеваемостта на лечението – невъзможност да се кюретират добре дълбоки джобове, поява на резистентност на бактериалната флора към антибиотиците, странични ефекти от приема на системни антибиотици и др.

Продуктите на MTD елиминират тези ограничения посредством нов подход – третиране на засегнатите области с устойчив гел, в състава на който има локален антибиотик с продължително действие – до 8 дни. Това осигурява:
•    нужната концентрация на антибиотика на мястото на инфекцията;
•    активно действие в продължение на няколко дни;
•    предпазване от странични ефекти, които засягат цялото тяло;
•    елиминиране на риска от компрометиране на лечението, защото пациентът не закупува антибиотиците или не ги приема по предписаната схема.

Gelcide_394720674Вече разполагаме на склад с Gelcide! Продуктът представлява патентован разтвор на piperacillin и tazobactam, поставени в среда, която осигурява ефективна дисперсия на активните субстанции навсякъде в зъбния джоб или раната. Поради факта, че се прилага локално, Gelcide е особено подходящ за предотвратяване на бъдещо увреждане на околната костна тъкан. Уникалната формула на продукта позволява той бързо да покрие цялата обработвана повърхност и да се гелифицира, създавайки устойчив филм, който на практика запечатва джоба/раната т.е. от една страна предпазва от проникване на нова инфекция отвън, а от друга – осигурява продължително действие на локалния антибиотик.

Gelcide се предлага в опаковки, които съдържат по 3 блистера от продукта. Всеки блистер осигурява разтвор за третиране на до 25 джоба. След като се смесят съставките на разтвора, готовият за прилагане продукт запазва свойствата си при съхранение до 4 седмици в хладилник.

За повече информация изтеглете информационните брошури:

Публикувано на: 20.02.2018 г.