Медина Био започва продажба на костозаместители и мембрани UBGEN

 

UBGEN logoОт март 2019 г. Медина Био започна внос и продажба на биопродукти, произведени от италианската компания UBGEN (www.ubgen.com), която е производител на продукти за биорегенерация – костозаместители и перикардни мембрани. Компанията си е поставила амбициозната цел да не върви по утъпканите патеки за производство, а да създава иновативни процеси и технологии за постигане на по-добри резултати.

Гамата на новите ни партньори включва костозаместители и перикардни мембрани, с говежди произход, като UBGEN контролира целия процес на добиване на суровината от италиански ферми – местообитание; храни, използвани при отглеждането, здравословно състояние на животните и процес по добиване на изходните суровини. Производството се осъществява в собствена база в град Вигонца, Италия.

re-bone-granuliФамилията продукти RE-BONE® е първият костозаместител от говежди произход, който е обработен при ниска температура и произведен в Италия с СЕ сертификат за разпространение в целия Европейски съюз. При производството на продукта се използва уникалният процес Thermagen®, който преодолява редица проблеми на високотемпературната обработка. В резултат на прилагането на този процес се постигат множество ползи – по-висока биосъвместимост, по-голяма порьозност на гранулите, по-висока стабилност в резултат на стабилна поддръжка на обема, липса на керамизация и запазване на главните костни маркери. Гамата на RE-BONE® включва: гранули смес от кортикална и спонгиозна кост, гранули само от спонгиозна кост, костни блокове и шприци с гранули.

shelterboxДругата фамилия продукти е SHELTER® – перикардни мембрани с различни размери, дебелини и срок на резорбция. Многопоосочността на колагеновите фибри в перикардната тъкан осигурява много по-голяма стабилност и равномерна резорбция (много ниска степен на фрагментация в сравнение с обикновените колагенови мембрани), което означава по-надеждна бариерна функция в процеса на резорбция и поддръжка на обема при процедури на костозаместване.

Мембраните SHELTER® са разделени на две групи – F и S. Shelter Fast (F) е с по-кратко време на резорбция (4-5 седмици) благодарение на специалната open-weave структура на колагена. Shelter Slow (S) е с по-продължително време за резорбция (3-6 месеца) благодарение на модифицараната триизмерна структура на колагеновите влакна. Всички размери мембрани се предлагат в три дебелини – 0.2 мм, 0.4 мм и 0.8 мм.

Продуктови брошури за изтегляне:

Вече разполагаме на склад с различни продукти UBGEN. За информация относно наличности и поръчка позвънете на вашия търговски представител на Медина Био или пишете на мейл: medinabio2007@gmail.com

Публикувано на: 21.03.2019 г.