Участниците имаха щастието лично да се запознаят с д-р Офир Фромович, който е изобретател на SPI импланта и основател на Alpha Bio Tec, по време на организирания от фирма Медина Био „Научен форум по имплантология”. Събитието се проведе на 24 и 25 март 2012г. в луксозния комплекс „Риу Правец Ризорт“, гр. Правец и събра повече от 160 специалисти от цялата страна.

В лицето на д-р. Фромович присъстващите имаха възможност да се запознаят с един респектиращ бизнесмен, учен-иноватор, но преди всичко – имплантолог, който поставя около 3000 импланта всяка година в собствената си клиника Petech–Tikva, Израел и в центъра за обучение към Alpha Bio.

Д-р Фромович представи своята философия за имплантологията като цяло и отдели специално внимание на дизайна на импланта, като подчерта, че създавайки нови продукти, водещата му идея винаги е била да улесни както живота на пациента, така и своя, като лекар по дентална медицина. Акцент във философията му е създаване на фини, тънки импланти, като девизът „В хармония с природата“ подчертава същността на системата Alpha Bio Tec.

Като активен участник в разработването на софтуерни продукти за обучение по имплантология, лекторът представи и софтуер за работа с пациенти и подчерта, че едно от най-важните неща в практиката е общуването с пациентите и запознаването им с плана на лечението, така че да направят информиран избор.

В рамките на деловата програма и по време на галавечерята след събитието гостите имаха изключителната възможност да задават въпроси и да дискутират с д-р Фромович конкретни казуси от своята практика.