Поредното издание на организирания от фирма „Медина Био“ ООД курс за запознаване и работа с израелската имплантна система „Alpha Bio Tec“ се проведе на 28 февруари и 01 март 2014г. в х-л „Голден Тюлип“, гр. Варна и събра дентални лекари и зъботехници от цялата страна.

Програмата на курса е така разработена, че да осигури на бъдещите дентални имплантолози необходимите базови теоретични и практически знания, за да започнат работа. Лекторът д-р Зейна специално акцентира на изводите от успехи и неуспехи в богатата му практика, за да помогне на участниците по-бързо да навлязат в материята. През първия ден беше разгледан хирургичния протокол, който включва демонстрационна операция за поставяне на имплант и обсъждане на случая. Предмет на втория ден беше ортопедичния протокол – планиране на ортопедична конструкция, пълно запознаване със системата „Alpha Bio Tec“, работа с демоимпланти и снемане на отпечатък за ортопедична конструкция.

Всички дентални лекари, заплатили пълна такса, получиха от Медина Био продукти на Alpha Bio Tec, с които могат веднага да приложат новопридобитите си знания и умения по дентална имплантология:

Подарък 1: комплект с необходимите хирургични инструменти за работа с имплантната система Alpha Bio Tec (снимката е илюстративна).

Подарък 2: комплект имплант – по един брой: имплант, абатмънт, гингивооформител, трансфер и аналог.

Снимки от курса ще намерите в галерията в края на тази публикация.