graft_logo_350pxНа 2 и 3 ноември в Прага, Чехия Alpha Bio Tec събра водещи дентални лекари от цяла Европа на международен семинар «Изкуството на направляваната регенерация на меки тъкани и кости».

Целта на събитието беше да запознае участниците с цялата продуктова гама GRAFT на Alpha Bio Tec (костозаместители и колагенови мембрани), да представи резултати от най-новите научни и клинични изследвания в областта на биоматериалите, а също така и да насърчи обмена на информация и създаването на контакти между лекари и учени в международен мащаб.

В рамките на събитието свои лекции представиха признати специалисти в области, свързани с разработването и използването на био материали:

  • Alpha Bio Graft продукти за регенериране на меки тъкани и кости в денталната медицина – развитие и иновативни концепции, Dr. Christiane Marinc*, Bottis dental (Germany)
  • Използване на материали за костна аугментация в ежедневната практика, PD. Dr. Dr. Daniel Rothamel, (Germany)
  • Клинични аспекти при процедурите за обичайна и специфична направлявана костна регенерация, PD. Dr. Dr. Daniel Rothamel*
  • Научно-обоснована хоризонтална и вертикална аугментация, Prof. Dr. Marco Esposito*, DDS PHD (England/ Italy)
  • Усложнения при процедури за синус лифт, Prof. Dr. Marco Esposito
  • Клинично използване на костни заместители и колагенна мембрана, DR. Meir Adut*, Bsc, DMD, MHA,  Periodontist (Israel)
  • Къси срещу дълги импланти в аугментирана кост, Prof. Dr. Marco Esposito

* За допълнителна информация относно лекторите изтеглете PDF файл с кратки професионални биографии.

Dr_Trifonov_Prague01В семинара България беше представена от д-р Мартин Трифонов (най–левия на снимката) лицево-челюстен хирург с богат практически опит в денталната имплантология, главен асистент в катедра „Лицево-челюстна хирургия” на Медицински университет Пловдив и автор на повече от 20 публикации в областта на оралната и лицево-челюстната хирургия.

След завръщането си, д-р Трифонов сподели: „Това беше едно изключително интересно събитие, в рамките на което имах възможност да се запозная с резултатите от различни изследвания за използването на биоматериали в денталната имплантология, да видя различни техники за използване на продуктите за получаване на конкретни резултати, а също така и да обсъдя лично с колеги от различни страни казуси от нашата практика. Сега съм зареден с нови идеи както за научната ми работа, така и за лечението с дентални импланти на пациенти, които имат нужда от аугментация на меките тъкани или костите. Благодаря на Медина Био и на Alpha Bio Tec за поканата и ще се радвам да участвам в подобни събития и в бъдеще.