На 17 и 18 ноември 2014г. в учебния център на Alpha Bio Tec в гр. Петах Тиква, Израел се проведе поредния теоретико-практически курс по орална имплантология (ниво 2) за български лекари по дентална медицина.

Пътуването традиционно съчета три уникални преживявания:
• специализирано обучение под ръководството на изключително опитни дентални имплантолози;
• посещение на централата и завода на Alpha Bio Tec;
• туристическа обиколка на най-известните природни, културни и исторически забележителности в една от люлките на човешката цивилизация.

 

ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ

Темите на обучението бяха съобразени с актуалните проблеми при планиране и осъществяване на лечение с дентални импланти, направлявана аугментация на меки и твърди тъкани, протетични решения при различни клинични и естетични показания и др.

ПРОГРАМА

Ден 1 (17.11.2014)
09:45-10:15    Пристигане в учебния център
10:15-10:30    Приветствие и встъпителна част:
Amir Noy, General Manager и Yuval Grimberg, VP Local Sales
10:30-12:30    Клинични стратегии при сложни протетични случаи, Dr. Shifra Levartovsky
12:30-13:30    Обяд
13:30-14:30    Посещение в завода на Alpha Bio Tec за производство на импланти
14:30-16:30    Постигане на дългосрочен успех при различни протоколи за поставяне и натоварване на винтови импланти, Dr. Zeev Ormianer, MD, D.M.D

Ден 2 (18.11.2014)
09:30-10:00    Пристигане в учебния център
10:00-12:00    Транспозиция на нервус алвеоларис инфериор – използване на свободна мастно-тъканна присадка за подобряване на меките тъкани в областта на костната аугментация, Dr. Kablan Fares
12:00-13:00     Обяд
13:00-15:00    Незабавно натоварване при използване на новите импланти NICE, Dr. Shlomi Birshan, D.M.D
15:00-15:30    Кафе пауза
15:30-17:00    Индикации за синус лифт – лечение и разглеждане на процедурата стъпка-по-стъпка, Dr. Shlomi Birshan, D.M.D
17:00-1730    Заключителна част и връчване на дипломи

 

Кратко представяне на лекторите

Dr. Shlomi Birshan, D.M.D

Д-р Шломи Биршан е завършил през 1998 г. медицинския университет в Тел Авив, Израел. От 1998 до 2000 г. д-р Биршан работи като клиничен инструктор в катедрата по възстановителна дентална медицина в същия университет, а понастоящем има частна практика с фокус имплантология и рехабилитация в мултидисциплинарна клиника в Тел Авив.

Д-р Биршан е дипломант на International Congress of Oral Implantologists (ICOI) и експерт на Deutsche Gesellschaft für Orale Implantologie (DGOI).

 

 

Dr. Shifra Levartovsky DMD
Д-р Левартовски завършва като доктор по дентална медицина във факултета Hadassah към Израелски медицински университет, Йерусалим през 1984г. Има специализация по протетична денатлна медицина (1994, с отличие), завършила е курс по имплантология към колежа по дентална медицина в Ню Йорк Юнивърсити, САЩ. В момента д-р Левартовски е директор на програмата за специализация по протетична дентална медицина към медицинския университет Тел Авив Юнивърсити, Израел.

Има множество изнесени лекции и публикувани статии в областа на денталната имплантология и протетичната дентална медицина. Д-р Левартовски в момента е президент на Израелското общество на специалистите по протетична дентална медицина и поддържа частна практика, която е тясно специализирана в протетиката и имплантологичната дентална хирургия.

Dr. Fares Kablan, D.M.D & Specialist in Maxillofacial Surgery
Д-р Каблан получава своята диплома във факултета по дентална медицина към Тел Авив Юнивърсити през 1993г. Завършва специализация по лицево-челюстна хирургия в Poria Medical Centar Tiberias.

Специалист по лицево-челюстна хирургия от 2005г. От 2005г. д-р Каблан е старши консултант в отделение по лицево-челюстна хирургия към болница Poria, и е лекувал костната атрофия използвайки различни подходи. Д-р Каблан е развил нови методи за получаване на твърда и меко-тъканни присадки, представени на Annual Meetings of the Academy of Osseointegration, USA, 2010 и 2011г. Д-р Каблан има частна клиника, която е специализирана в орална хирургия, костен и мекотъканен графтинг и имплантология.

Dr. Zeev Ormianer MD, DMD, Specialist in Prosthodontist.
Д-р Орманиер завършва дентална медицина през 1988г. в Тел Авив, след което взема две клинични специализации в същото учебно заведение, а по-късно работи и като инструктор в следдипломния курс по дентална ортопедия.

Д-р Орманиер е член на множество професионални организации и е сред организаторите и бивш президент на Израелскатеа асоциация на оралните имплантолози, дипломант и вицепрезидент на ICOI за Израел, член на редакторския борд на изданието „Имплантологична стоматология”.

Той е автор на многобройни публикации и международен лектор в събития по цял свят. Д-р Орманиер има собствена частна стоматологична практика в Тел Авив, Израел.

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Тази година пътуването в Израел беше така организирано, че да българските лекари да могат да се насладят на прекрасните курорти на три морета – Червено, Мъртво и Средиземно. Комбинацията от интензивно обучение в Alph Bio Tec и безметежни часове на плаж или под палмова сянка в добра компания оставиха незабравими спомени на участниците, а лексциите на експертите от екипа на Alpha Bio Tec предоставиха ценни знания и поглед върху световните тенденции в денталната имплантология.

 

13.11.2014,
четвъртък
Отпътуване от София, пристигане в Тел Авив, пътуване до хотел в курорта Елат.
14.11.2014,
петък
Свободен ден и нощувка в Елат.
15.11.2014,
събота
Пътуване от Елат към Витлеем, като целия следобед ще прекараме на Мъртво море . Нощувка във Витлеем.
16.11.2014,
неделя
Туристическа обиколка на Витлеем и Йерусалим. Нощувка във Витлеем.
17.11.2014,
понеделник
Обучение в учебния център на Alpha Bio Tec. Нощувка в Натания.
18.11.2014,
вторник
Обучение в учебния център на Alpha Bio Tec. Нощувка в Натания.
19.11.2014,
сряда
Пътуване през Хайфа до Назарет. Туристическа обиколка и нощувка в Назарет.
20.11.2014,
четвъртък
Свободно време, отпътуване за България.

Емоционалните коментари веднага след завръщането на групата ни дават увереност, че за пореден път екипът на Медина Био се справи отлично с организацията на пътуването и спечели нови почитатели на уникалната природа и култура в земите на Израел.