Alpha Bio избра България за първото в света представяне пред широка публика на новите импланти MultiNeO powered by NiNa. На 20 май 2022 г. в София повече от 120 души от цялата страна се включиха в събитието, което съчета интересна лекционна част и вълнуваща развлекателна програма.

Имплантите с хидрофилна повърхност на Alpha Bio представляват качествено нова възможност за лечение:

  • доставят се в суха опаковка, която не се различава от тази на стандартните MultiNeO – удобство при ползване, не се изисква промяна в начина на работа;
  • ускорена остеоинтеграция – значително съкращаване на времето преди окончателно натоварване до средно 60 дни;
  • намаляване на костната резорбция при имедиантно имплантиране – по-качествен оздравителен процес и по-добри дългосрочни резултати.

Пакет с материали за MultiNeI powered by NiNa можете да изтеглите от този адрес: www.medina-bio.com/ZIP/DOWNLOAD-NiNa.zip

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

15:30 – 15:45 Откриване

15:45 – 16:45 Лекция
Представяне на продуктите MultiNeO powered by NiNa – импланти с хидрофилна повърхност в суха опаковка.
Лектор: г-жа Минди Спилман, Израел

Лекцията ще ви запознае с научните постановки и контекста на разработването на хидрофилната повърхност, добавената стойност от използването на импланти с хидрофилна повърхност и какви са уникалните свойства на комбинацията на импланти MultiNeO с хидрофилна повърхност NiNa.

16:45 – 17:15 Кафе пауза

17:15 – 18:15 Лекция
Управление на меките и твърдите тъкани в имплантологията: до къде можем да стигнем?
Лектор: Д-р Янив Майер, Израел

Процентът на успеваемост на заместването на липсващи зъби със зъбни импланти е станал по-предвидим с напредъка в морфологията на повърхността на зъбните импланти, както и с разработването на техники за възстановяване на загубената преди това височина и ширина на костта. Резорбцията на костните стени на алвеолата, която следва екстракцията на зъб, е неизбежна.

Степента на тази резорбция зависи главно от морфологията и здравословното състояние на екстрахирания зъб, на съседните меки и твърди тъкани, както и от хирургичните методи, използвани за екстракция на зъба. Вече са известни редица материали и техники за успешно запазване на размерите на алвеоларния гребен след съхранение на гребена при екстракцията.

В тази презентация ще бъдат разгледани анатомичните и хистологичните промени в алвеоларния гребен и ще бъде направен цялостен преглед на различните хирургични техники и технологии за модифициране на твърдите и меките тъкани. Тя ще обхване клинични случаи от ежедневната практика и ще покаже как хидрофилната повърхност може да осигури оптимални резултати, да повиши предсказуемостта, да съкрати времето за лечение и да подпомогне запазването на управлението на тъканите.

18:15 – 18:45 Лекция
Представяне на клинични случаи с импланти MultiNeO powered by NiNa
Лектор: д-р Виктор Жечков, България

Д-р Жечков участва активно в последната фаза на проекта за клинично използване на имплантите с хидрофилна повърхност преди официалното им пускане в продажба. Негови клинични случаи се използват от Alpha Bio като част от представянето на успешно лечение с MultiNeO powered by NiNa в събитията на компанията-производител в цял свят.

18:45 – 19:00 Закриване на лекционната програма

19:15 – 21:00 Гала вечеря

20:00 – 23:00 Експлозивна смес от класически рок и български фолклор за доброто настроение на всички.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКТОРИТЕ

Д-р Йанив Майер, Израел

Dr. Mayer picД-р Янив Майер е специалист по пародонтология и ръководител на отдела за клинични изследвания и иновации в отделението по пародонтология и имплантология в Медицинския център „Рамбам“ в Хайфа, както и бивш президент на Израелското дружество по пародонтология. Той е сертифициран специалист от израелското Министерство на здравеопазването и Европейската федерация по пародонтология.

Д-р Майер участва в клинични изследвания и е гост-лектор на водещи конференции в Израел и в чужбина. Той е официален рецензент на няколко професионални научни списания в областта на зъбните импланти и пародонтологията и е публикувал редица професионални статии, които са получили международни награди. Д-р Майер преподава на ординатори и студенти в Медицинския факултет на Технологичния институт „Технион“ в Хайфа. През 2021 г. д-р Майер е номиниран от Forbes и Dun & Bradstreet и посочен като един от водещите пародонтолози в Израел. Д-р Майер основава Periocenter Ltd., една от водещите израелски клиники, фокусирани върху пародонтологията, имплантологията и естетичната стоматология. Д-р Майер е директор на израелския учебен клуб ITI. Той получава дипломата си по дентална медицина от Училището по дентална медицина „Хадаса“ на Еврейския университет в Йерусалим и специализира пародонтология в училището за следдипломна квалификация по дентална медицина на Медицински център „Рамбам“ в Хайфа.

Минди Спилман, Израел

IMG-20220331-WA0010Г-жа Спилман е продуктов мениджър в Alpha-Bio Tec, който отговаря за имплантите MultiNeO и повърхността NiNa, както и за дигиталните решения на компанията.

Освен че притежава диплома по биология и сертификат за CRA, тя има над 20 години опит в областта на денталната медицина като мениджър по професионалните въпроси и продуктов специалист в областта на възстановителните, протетичните и имплантните продукти.  Освен обученията и лекциите за вътрешни и външни клиенти, тя вярва, че за да се разработи продукт, който да отговаря на нуждите на клиентите, е наложително взаимодействието и дискусиите с лекарите по дентална медицина и академичните институции.

Д-р Виктор Жечков, България

DrZhechkovСобственик и управител на дентална клиника „PROVYDENT“, гр. София.

От 2005 г. практикува дентална имплантология. Завършил множество специализирани обучения по дентална имплантология вкл. всички нива на обучение на IFZI през 2011 г. и разширено имплантологично обучение за работа със системата Alpha Bio Tec в Израел. Специализира в програмата „Master in oral implantology“ на UniCamillus International Medical University Rome. Участник в множество курсове по естетична стоматология и имплантология в Израел, Португалия, Украйна, Германия.

Носител на няколко награди в областта на естетичната стоматология и имплантология, вкл. победител в категория „Имплантологичен случай“ на наградите „Усмивка на годината“, организирани от Dental Tribune Bulgaria за 2015 г.

Ментор в програмата Alpha Bio Share Knowledge и водещ на обучения в областите: дигитална стоматология, протетика, цялостна рехабилитация на съзъбието върху импланти.

Д-р Виктор Жечков е член е на множество национални и международни професионални организации. Завършил „Дентална медицина“ в МУ София.

Всички гости, заплатили обявената такса за участие, получиха комплект от новите импланти NiNa Starter Kit.

NiNa Starter kit web size

NiNa Starter Kit съдържа:
•    1 бр. имплант MultiNeO NH CS D3.75mm L11.5mm (330лв.);
•    1 бр. имплант MultiNeO NH CS D4.2mm L10mm (330лв.);
•    1 бр. инструмент Long Motor Mount 2.5 mm CS (110лв.);
•    1 бр. инструмент Ratchet Long 2.5 mm, (110лв.).

Медина Био вече разполага на склад с MultiNeO powered by NiNa!