На 10 и 11 ноември 2013г. се проведе поредния теоретико-практически курс по орална имплантология (ниво 2) за български лекари по дентална медицина в учебния център на Alpha Bio Tec в гр. Петах Тиква, Израел.

Пътуването до Израел беше комбинация от три уникални преживявания:
• специализирано обучение под ръководството на изключително опитни дентални имплантолози;
• посещение на централата и завода на Alpha Bio Tec;
• туристическа обиколка на най-известните природни, културни и исторически забележителности в една от люлките на човешката цивилизация.

Темите на обучението бяха:

  • Приветствие и встъпителна част, Mr. Yuval Grimberg, VP Local Sales
  • Транспозиция на нервус алвеоларис инфериор – използване на свободна мастно-тъканна присадка за подобряване на меките тъкани в областта на костната аугментация, Dr. Kablan Fares
  • Използване на Alpha Universe MultiUnit Abutment за импланти поставени под наклон, Dr. Amir Gazmawe, B.Sc ,D.M.D Prosthodontist
  • Направлявана костна регенерация – стъпка по стъпка, Dr. Leif Rotenberg
  • Индикации за синус лифт – лечение и разглеждане на процедурата стъпка-по-стъпка, Dr. Shlomi Birshan, D.M.D
  • Практически упражнения за синус лифт, Dr. Shlomi Birshan, D.M.D

Кратко представяне на лекторите

Dr. Shlomi Birshan, D.M.D

SAMSUNG

Д-р Шломи Биршан е завършил през 1998 г. медицинския университет в Тел Авив, Израел. От 1998 до 2000 г. д-р Биршан работи като клиничен инструктор в катедрата по възстановителна дентална медицина в същия университет, а понастоящем има частна практика с фокус имплантология и рехабилитация в мултидисциплинарна клиника в Тел Авив.

Д-р Биршан е дипломант на International Congress of Oral Implantologists (ICOI) и експерт на Deutsche Gesellschaft für Orale Implantologie (DGOI).

 

 

Dr. Amir Gazmawe, B.Sc, D.M.D Prosthodontist
Д-р Газмаве получава своята диплома по дентална медицина в Израелският универистет към болницата Hadassah, Йерусалим, 2001. През 2008 г. завършва специализацията си по протетична дентална медицина в Медицински център Hadassah. В периода 2002-2007г. д-р Газмаве работи като асистент и лектор към Израелският Универистет и е член на Центъра по прететична имплантология към болница Hadassah. Д-р Газмаве е чел лекции в множество конгреси и конференции в Израел. Понастоящем практикува имплантологична хирургия и протетика в частна клиника Ramat-Hasharon, Израел.

Dr. Fares Kablan, D.M.D & Specialist in Maxillofacial Surgery
Д-р Каблан получава своята диплома във факултета по дентална медицина към Тел Авив Юнивърсити през 1993г. Завършва специализация по лицево-челюстна хирургия в Poria Medical Centar Tiberias. Специалист по лицево-челюстна хирургия от 2005г. От 2005г. д-р Каблан е старши консултант в отделение по лицево-челюстна хирургия към болница Poria, и е лекувал костната атрофия използвайки различни подходи. Д-р Каблан е развил нови методи за получаване на твърда и меко-тъканни присадки, представени на Annual Meetings of the Academy of Osseointegration, USA, 2010 и 2011г. Д-р Каблан има частна клиника, която е специализирана в орална хирургия, костен и мекотъканен графтинг и имплантология.

Dr. Leif Rotenberg, D.D.S, Specialist in Oral & Maxillofacial Surgery
Д-р Ротенберг получава дипломата си по дентална медицина през 1984г. в Лунд Юнивърсити, Швеция. През 1996г. завършва специализацията си по орална и лицево-челюстна хирургия в Медицински център Шеба в Тел Хашомер, Израел. Старши хирург в клиника по орална и лицево-челюстна хирургия към медицински център Assaf Harofeh, Израел. Управлява частна клиника специализирана в оралната и лицево-челюстна хирургия и имплантология.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

07.11.2013, четвъртък Отпътуване от София в 16:10ч., пристигане в Тел Авив в 18:30ч., трансфер до хотел във Витлеем.
08.11.2013, петък Екскурзия в Йерусалим и Витлеем: посещение на Гетсиманската църква и градина, пешеходна обиколка на стария Йерусалим, посещение на Виа Долороса, Църквата на Божи гроб и Църквата на Рождество Христово. Нощувка във Витлеем.
09.11.2013, събота Екскурзия в Йерусалим и Мъртво море: посещение на мястото във Витания, където е кръстен Христос, и манастира Карантал, плаж на Мъртво море. Нощувка във Витлеем.
10.11.2013, неделя Обучение в учебния център на Alpha Bio Tec. Нощувка в Натания.
11.11.2013, понеделник Обучение в учебния център на Alpha Bio Tec. Нощувка в Натания.
12.11.2013, вторник Пътуване по крайбрежието от Хайфа до Назарет, посещение на Базиликата на Благовещението и гръцката църква Св. Габриел. Нощувка в Назарет.
13.11.2013, сряда Екскурзия до Галилейско море с посещение на околните свещени за християните места: Планината на блаженството, Храмът на умножените риби и хлябове, Храмът на Св. Петър, мястото, където е преминало детството на Христос и др. Нощувка в Назарет.
14.11.2013, четвъртък Свободно време, отпътуване за България в 19:30ч. и пристигане на летище София в 21:55ч.

Пътуването беше много емоционално изживяване за всички участници, които се върнаха в България с нови познанства, по-широк професионален кръгозор и заредени с много хубави впечатления от преживяванията в светите места за християнската общност, уникалната атмосфера на смес от различни култури и етноси, посетените природни феномени и гостуването в семейството на д-р Зейна.

 

За да видите снимка от галерията в голям размер, кликнете с десен бутон на мишката върху избраното изображение от лентата на галерията и изберете „View image“ от менюто.