АКТУАЛНО


От ноември 2019 биоматериалите на UBGEN са с нови по-ниски цени

UBGEN logo От 5 ноември са в сила нови по-ниски цени за българските клиенти на костозаместители и перикардни мембрани UBGEN. Намалението е от 22% до 32% за различните артикули.

Публикувано на: 07.11.2019 г.   |   пълен текст

Хирургични водачи за импланти Alpha Bio

GuidedSurgeryPlanning Всички клиенти на Alpha Bio Tec, които имат интерес към поставяне на импланти с помощта на хирургични водачи, могат се възползват от съвместната услуга на Медина Био и партнорите:

  • Рай-Дент, София
  • Стоматологично студио Венелинов, Варна

Медина Био осигурява под наем специализиран сет инструменти за водена хирургия, а пратньорите извършват дигиталното планиране на операцията, проектират и изработват хирургичния водач.

Публикувано на: 30.03.2019 г.   |   пълен текст

Изработка на хирургични водачи
за импланти Alpha Bio Tec от Рай-Дент

02 Всички клиенти на Alpha Bio Tec, които имат интерес към поставяне на импланти с помощта на хирургични водачи, вече могат се възползват и от съвместната услуга на Медина Био и Рай-Дент от София. Планирането на имплантологичната операция и дизайна на водача се извършват със специализираните модули на софтуер 3Shape.

Публикувано на: 25.03.2019 г.   |   пълен текст

Медина Био започва продажба на костозаместители и мембрани UBGEN

UBGEN logo UBGEN е италиански производител на продукти за биорегенерация - костозаместители и перикардни мембрани. Компанията си е поставила амбициозната цел да не върви по утъпканите патеки за производство, а да създава иновативни процеси и технологии за постигане на по-добри резултати.

Публикувано на: 21.03.2019 г.   |   пълен текст

Поставянето на импланти с нискък въртящ момент минимизира загубата на кост

Дали по-ниският въртящ момент води до по-малка костна загуба при поставяне на импланти? В проучването "Low implant insertion torque allows minimal bone loss: A multicenter 2-year prospective study" ще намерите изследване на степента на преживяване на имплантите след поставяне при нисък въртящ момент (<35 Ncm). Измерванията са правени с помощта на резонансен честотен анализ (RFA), сондиране на дълбочината на джобовете и отчитане на промените в интерпроксималното ниво на кресталната кост.

Публикувано на: 07.03.2019 г.   |   пълен текст

Нова фамилия импланти NeO

 New_NeO_pic

В началото на 2018 г. Alpha Bio Tec разшири гамата на NeO с нова фамилия Conical Standard Connection (CS). Това са импланти с диаметри 3.75, 4.2 и 5 mm с конична връзка с надстройките. Протетичните решения за новите NeO също са изцяло нови.

Другите фамилии NeO са:

  • Conical Narrow Connection (CHC) - диаметри на импланти 3.2 и 3.5 mm и конична връзка с надстройкит
  • Internal Hex Connection (IH) - диаметри на импланти 3.75, 4.2 и 5 mm и връзка с надстройките вътрешен шестограм.

От тази връзка можете да изтеглите пълен каталог на фамилията NeO.

Публикувано на: 04.12.2018 г.   |   пълен текст

Изработка на хирургични водачи
за импланти Alpha Bio Tec от
"Стоматологично студио Венелинов"

SurgicalGude_Venelinov Всички клиенти на Alpha Bio Tec, които имат интерес към поставяне на импланти с помощта на хирургични водачи, вече могат се възползват от съвместната услуга на Медина Био и „Стоматологично студио Венелинов“ от Варна.

Публикувано на: 15.11.2018 г.   |   пълен текст

Видеодемонстрация на протокола за лечение на периимплантити с MTD Implacure


MTD_Implacure_Protocol Операцията е на д-р Фернандо Дуарте от Португалия. Протоколът включва:

- хирургично разкриване на импланта;

- механично отстраняване на повърхностния слой на импланта;

- химическа деконтаминация на импланта с микс от ортофосфорна киселина и хлорхексидин;

- костна аугментация, комбинирана с локално приложение на разтвор, съдържащ пиперацилин и хиалуронова киселина.

Публикувано на: 18.09.2018 г.   |   пълен текст

ShareKnowledge_CoverPage

През март 2018 г. Alpha Bio Tec стартира в България уникална програма за индивидуално обучение по дентална имплантология, която е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали имплантолози.

Публикувано на: 27.03.2018 г.   |   пълен текст

MTD Gelcide вече в България

Медина Био ООД е ексклузивен дистрибутор за България на швейцарската компания MedTechDental - производител на иновативни гелове за орално приложение при лечение на пародонтити, мукозити и пери-имплантити.

gelcide-logo Вече разполагаме на склад с Gelcide! Продуктът представлява патентован разтвор на piperacillin и tazobactam, поставени в среда, която осигурява ефективна дисперсия на активните субстанции навсякъде в зъбния джоб или раната. Поради факта, че се прилага локално, Gelcide е особено подходящ за предотвратяване на бъдещо увреждане на околната костна тъкан. Уникалната формула на продукта позволява той бързо да покрие цялата обработвана повърхност и да се гелифицира, създавайки устойчив филм, който на практика запечатва джоба/раната т.е. от една страна предпазва от проникване на нова инфекция отвън, а от друга – осигурява продължително действие на локалния антибиотик.

Публикувано на: 20.02.2018 г.   |   пълен текст1 от 4 1 2 3 4

Alpha Bio Tec предлага импланти с доживотна гаранция

lifetime_warranty_web_small Продуктите на Alpha-Bio Tec отговарят на строги международни стандарти, което позволява производителят да осигури доживотна гаранция за широка гама импланти.

В случай на дефектен имплант, отхвърляне на поставен имплант, счупване или замърсяване на имплант, след попълване на доклад за рекламация до производителя, Alpha-Bio Tec ще замени дефектиралото изделие.

... пълен текст